5 Απρ 2011

Rigatoni with zucchini and zucchini’s flowers and katiki cheese -Ριγκατόνι με κολοκυθοανθούς και κατίκι


1 / 3 cup olive oil
1 small onion mashed
300 g zucchini cut into sticks
1 clove garlic, minced
2 tbsp finely chopped marjoram
Salt and freshly ground pepper
300 g courgette washed and cut into strips
500 g rigatoni
250 gr katiki
cheese (white cheese)
50 g parmesan

Heat oil in large skillet and brown the onion for about 5 minutes, stirring frequently. Add the zucchini, garlic, marjoram, salt and pepper and cook for 6 minutes to soften considerably. Stir the flowers and leave for a while yet. Boil rigatoni according to directions and after straining add them in the sauce. Add katiki plenty of pepper and stir. Grate Parmesan on top and decorate with flowers if you have kept. It's delicious!

Η συνταγή που σας είχα υποσχεθεί. Πραγματικά πολύ νόστιμη και για τους λάτρεις της μακαρονάδας μια ωραία παραλλαγή.


1/3 φλ ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι πολτοποιημένο
300 γρ κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κ.σ ψιλοκομμένη μαντζουράνα
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
300 γρ κολοκυθοανθοί πλυμένοι και κομμένοι σε λωρίδες
500 γρ ριγκατόνι
250 γρ κατίκι
50 γρ παρμεζάνα

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και ροδίζουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, σκόρδο, μαντζουράνα , αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 6 λεπτά να μαλακώσουν αρκετά. Ρίχνουμε μέσα τους ανθούς και αφήνουμε για λίγο ακόμα. Βράζουμε τα ριγκατονι σύμφωνα με τις οδηγίες και αφού τα στραγγίσουμε τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε το κατίκι μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε. Τρίβουμε την παρμεζάνα από πάνω και στολίζουμε με ανθούς αν έχουμε κρατήσει. Είναι πεντανόστιμο!

5 σχόλια:

  1. Είμαι σιγουρη κοριτσάκι μου! Μου τρεχουν τα σάλια με τις φοβερες φωτογραφιες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να είναι όντως πολύ νόστιμη αν κρίνω από της φωτογραφίες.
    Το κατίκι είναι το αγαπημένο μου και σίγουρα θα το δοκιμάσω.
    Υπέροχη συνταγή
    Μπράβο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συγχαρητήρια!!! απιθάνη γεύση!! μόλις τα δοκίμασα!!!!πολύ ωραία ιδέα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dokimasa prosfata to katiki kai epatha plaka! dystyxos einai akrivoutsiko...ala gia mia saltsoula gia rigatoni, aksizei! Bravo sou! Kai ti oraia piata evales!! Mou aresei poly kai to xroma kai to sxhma tou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραίο φαγητάκι. Θα είναι το αυριανό βραδινό μας.
    Χωρίς κολοκυθοανθούς, υποθέτω όμως ότι μόνο με κολοκυθάκια θα είναι επίσης τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή