2 Μαρ 2011

Zucchini pesto – Πέστο κολοκυθιού



Pasta again but this time a very easy, light and delicious recipe.

For this pesto you will need
4- 5 small zucchinis
1 tablespoon chopped parsley
2 tablespoons chopped mint
4 ts olive oil
1 cup white cheese (like cream cheese or ricotta)

You put all the ingredients to the blender and make them a soft sauce. When the pasta is ready you mix it with the zucchini pesto and garnish with pepper and some parmesan if you like. I stayed with the white cheese. Delicious!

Όπως καταλάβατε ζυμαρικό και πάλι…είναι βέβαια εντελώς τυχαίο γιατί ενδιάμεσα μαγείρεψα και άλλες νόστιμες συνταγές όπως χθες που έφτιαξα λαβράκια στο φούρνο με ένα καταπληκτικό μους - σουφλέ μπρόκολου από τον Πεσκια αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω! πέσαμε με τα μούτρα. Αλλά σύντομα θα το ξανακάνω. Για σήμερα μια σύντομη πέστο κολοκυθιού.

4 – 5 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. Τριμμένο ανθότυρο

Αφού στράγγιζα καλά τα κολοκυθάκια , τα έβαλα με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ να ομογενοποιηθούν. Όταν τα ζυμαρικά μου ήταν έτοιμα (εγώ διάλεξα παπαρδέλες) έριξα από πάνω την σάλτσα. Τα σέρβιρα με λίγο φρεσκοτριμμενο πιπέρι και εγώ για τυρί διάλεξα πάλι ανθότυρο.
Καλή όρεξη!

2 σχόλια:

  1. Με τα πέστο δεν τα πάω και πολύ καλά, θέλω να είναι πολύ διακριτικά ως προς τη γεύση.
    Θα δοκιμάσω όμως κάποια φορά αυτό γιατί πιστεύω ότι το κολοκυθάκι απορροφά τις γεύσεις των άλλων.
    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ξανθη,
    οντως με το κολοκυθακιειναι πολυ διακριτικη. δοκιμασε την.

    ΑπάντησηΔιαγραφή