1 Ιουν 2010

My princess....




Τελευταία ψάχνοντας για καινούργιες συνταγές έπεσα αρκετές φορές σε ένα γλυκό με την ονομασία princess danish . Ήταν πολύ εντυπωσιακό και γι'αυτο έψαξα και βρήκα μια παραλλαγή του σε cup cakes και είπα να το δοκιμάσω.
Είναι η πρώτη φορά και πιστεύω ότι την επόμενη θα το έχω βελτιώσει πολύ τουλάχιστον στην εμφάνιση γιατί στη γεύση είναι πολύ νόστιμο. Πρέπει να σας πω ότι η αυθεντική συνταγή το θέλει με πράσινο γλάσσο αλλά αυτό σε επόμενη version. Για την ώρα έφτιαξα την δική μου πριγκίπισσα .



Vanilla cup cakes

¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα ζάχαρη
1 κ.γλ. baking powder
50 γρ βούτυρο
1 αυγό
¼ κούπας γάλα
½ κ.γλ. Vanilla extract
Ελάχιστο αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε το αλεύρι, με την ζάχαρη και το baking powder και το αλατάκι σε ένα μπωλ.
Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και την βανίλια.
Στο μείγμα με το αλεύρι ρίχνουμε λίγο λίγο το βούτυρο και στην συνέχεια αφού διαλυθεί ρίχνουμε και το μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα και μοιράζουμε σε 5 ατομικά φορμακια . τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.



Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

1κούπα γάλα
¼ κούπας ζάχαρη
2 κρόκοι αυγού
2 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο
½ κ.γλ. Vanilla extract
1 κ. σ. βούτυρο.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα. Παράλληλα χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να γίνει ένα αφράτο μειγμα. Ριχνουμε το καλαμποκάλευρο και συνεχίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα και αφού το χτυπήσουμε αρκετά ώστε να μην έχει σβόλους βάζουμε όλο το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Ρίχνουμε και την βανίλια και το βούτυρο και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε.

Tip 1: αν έχει σβόλους το περνάμε από το μπλέντερ και τα ξαναβάζουμε στην φωτιά.
Tip 2: αν δεν πήζει ρίχνουμε μια κουταλιά αλεύρι και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε όσο έχουμε φωτιά.



Για την σαντιγί:

200 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
2 κ σ. Ζάχαρη άχνη

Χτυπάμε την ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.

Για την μαρμελάδα:
1 κούπα φράουλες
1 κούπα ζάχαρη

ρίχνουμε σε κατσαρολάκι 1 κούπα φράουλες με 1 κούπα ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν βράση. Στη συνέχεια ρίχνουμε μια σταγόνα εσσανς βανίλιας και 1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες.

Για το γλασσο:

Λίγο μαρζιπάν
Λίγη ζάχαρη άχνη

Ζυμώνουμε το μάρζιπαν με τη ζάχαρη έτσι ώστε να μην κολλάει στα χέρια και ανοίγουμε φύλλο στρογγυλό με τέτοιες διαστάσεις ώστε να καλύπτει όλο το cup cake.



Συναρμολόγηση :
Αφού κρυώσουν τα cup cakes κόβουμε την κορυφή τους με μαχαιράκι προσεκτικά και στη συνέχεια τα κόβουμε έτσι ώστε να έχουμε δυο layers. Τοποθετούμε το layer με την μεγάλη διάμετρο σαν βάση , ρίχνουμε λίγο σιρόπι (εγώ είχα φτιάξει σιρόπι λεμόνι και χρησιμοποίησα αυτό αλλά και ρούμι ή λικέρ μπορείτε)  στη συνέχεια βάζουμε μια στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής , τοποθετούμε το επόμενο layer αλείφουμε με λίγη μαρμέλαδα φράουλα  από πάνω σαντιγί και κλείνουμε με την κορυφη. Στη συνέχεια αλείφουμε εξωτερικά όλο το cup cake με σαντιγί προσεχτικά ώστε να γίνει όσο πιο πολύ στρογγυλό γίνεται. Και τέλος τοποθετούμε την ζύμη από αμυγδαλόψυχα και προσεχτικά πιέζουμε με τα δάχτυλα μας έτσι ώστε να γίνει όσο πιο συμμετρικό γίνεται. Στολίζουμε με μαργαρίτες και φύλλα ζάχαρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου