9 Ιουν 2010

An ice cream ..parfait !!!




Σήμερα με έπιασε υπογλυκαιμία και δεν μπορούσα να αποφασίσω αν θα πάω να αγοράσω γλυκό ή να φτιάξω. 
Ξεφύλλισα διάφορα βιβλία και περιοδικά και τελικά κατέληξα σε μια συνταγή από βιβλίο του Παρλιαρου, για παγωτό παρφε. Δεν είχα ξαναδοκιμάσει ποτέ παγωτό και φοβόμουνα λίγο , γιατί πίστευα ότι χρειάζεται παγωτομηχανή. Τελικά αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη και εγγυάται σίγουρο αποτέλεσμα.
Η ειρωνεία είναι ότι μέχρι πρότινος δεν έτρωγα παγωτά και ιδιαίτερα σοκολάτας! Και όμως αυτό το παγωτό είναι σίγουρη επιτυχία και θα το ξαναφτιάξω οπωσδήποτε.



200 γρ κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρι
6 κρόκοι αυγών
150 γρ ζάχαρη
50 γρ νερό
30 γρ μέλι
500 γρ κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή


Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό. Ταυτόχρονα χτυπάμε τους κρόκους των αυγών στο μίξερ. Μόλις η ζάχαρη αρχίζει να γίνεται παχύ σιρόπι, δηλαδή στους 120 βαθμούς.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε τους κροκους. Σταματάμε το χτύπημα όταν το μείγμα φουσκώσει και αφρατεψει. Προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και την παχύρρευστη κρέμα, ανακατεύουμε ξανά και στο τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλική φόρμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το διατηρούμε στην κατάψυξη.


1 σχόλιο: