Βρήκα παστινάκι στο μανάβικο προχθές οπότε δεν μπορούσα παρά να φτιάξω την αγαπημένη μας σούπα. Παστινάκι με μήλο.. και μόνο που το λέω φαντάζομαι δεντρόσπιτα και παραμύθια και ζωάκια και λοιπά… δεν ξέρω τι συνειρμό έχω κάνει αλλά κάτι τέτοιο μου ρχετε στο μυαλό με αυτήν την σούπα, ή μήπως φταίει που χθες και σήμερα σχεδόν όλη μέρα διαβάζω βιβλία και παραμύθια στα μικρά?
Η συνταγή είναι από την Aran Goyoaga Small plates and sweet treats με μικρές παραλλαγές. Φυσικά έβαλα την πινελιά μου και στο πιάτο. Και τι πινελιά! Έφτιαξα crispies από φαγόπυρο με μπαχαρικά αντί για τα συνηθισμένα κρουτόν και ξετρελαθήκαμε όλοι!
Η συνταγή είναι από την Aran Goyoaga Small plates and sweet treats με μικρές παραλλαγές. Φυσικά έβαλα την πινελιά μου και στο πιάτο. Και τι πινελιά! Έφτιαξα crispies από φαγόπυρο με μπαχαρικά αντί για τα συνηθισμένα κρουτόν και ξετρελαθήκαμε όλοι!
Λοιπόν για την σούπα χρειάζεστε
500 γρ παστινάκι κομμένο σε κυβάκια
500 γρ παστινάκι κομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 σκ. Σκόρδο μεγάλη ή 2 μικρές λιωμένες
2 μήλα πατάτες κομμένο σε κυβάκια
1 σέλερυ κομμένο σε κυβάκια
1 κ.γλ. κόλιανδρο
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τα κρισπις φαγόπυρου
1 σκ. Σκόρδο μεγάλη ή 2 μικρές λιωμένες
2 μήλα πατάτες κομμένο σε κυβάκια
1 σέλερυ κομμένο σε κυβάκια
1 κ.γλ. κόλιανδρο
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τα κρισπις φαγόπυρου
Λίγο φαγόπυρο
1 ελαιόλαδο
Μαυροκούκι
Μπαχαρικό την Προβηγκίας
Αλάτι πιπέρι
Μαυροκούκι
Μπαχαρικό την Προβηγκίας
Αλάτι πιπέρι
Για την σούπα : ανακατεύουμε τα παστινάκια με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1-2 κ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερυ και το σκόρδο ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το μήλο, το παστινάκι την πατάτα και τον κόλιανδρο. Σκεπάζουμε με νερό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούνε περίπου 15 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να είναι μαλακά. Τότε πολτοποιούμε την σούπα και φτιάχνουμε τα κρισπις.
Για τα κρισπις ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα απλώνουμε σε
ένα ταψάκι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Μετά τα 20
λεπτά τα γυρνάμε.
Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο πάπρικας και τα κρισπις σε κάθε
πιάτο και λίγο άνηθο.