Το Σάββατο που είχε υπέροχη μέρα κάναμε πικ νικ στην παραλία.
Σε αυτές τις περιστάσεις το φαγητό πρέπει να είναι κάτι απλό νόστιμο και να μεταφέρετε
εύκολα. Έφτιαξα τι άλλο? Μια τάρτα με 3 τυριά. Την είχε φτιάξει η Cleo στην Γαλλία τις μέρες
που ήμασταν και μου άρεσε πάρα πολύ. Το ξέρω ότι συνέχεια σας λέω πως όποια τάρτα
και να φτιάξω είναι η αγαπημένη μου αλλά αν δοκιμάσετε να κάνετε αυτή δε θα απογοητευτείτε
γιατί πρώτον είναι πανεύκολη δεύτερον είναι πεντανόστιμη και τρίτον είναι και εμφανίσιμη
μέσα στην απλότητα της.
Θα χρειαστείτε
1 ζύμη για τάρτες
70 γρ κατσικίσιο τύπου chavroux
70 γρ ροκφόρ
70 γρ έμενταλ
100 γρ κρέμα γάλακτος
3 αυγά και 1 ασπράδι
Ψήνουμε πρώτα το κέλυφος με τον γνωστό τρόπο. Στην συνέχεια ανακατεύουμε
το ροκφόρ με το έμενταλ σε ένα κατσαρολάκι να λιώσουν καλά. Αφού λιώσουν αποσύρουμε
από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα . στην πορεία ρίχνουμε την
κρέμα γάλακτος και τα αυγά και η γέμιση μας είναι έτοιμη. Τοποθετούμε σε ροδέλες
το κατσικίσιο τυρί και περιχύνουμε με την γέμιση. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180
για περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα μέχρι να βάζουμε το μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
recipe in english
Last Saturday we
had a picnic on the beach. In
these circumstances the food should be something tasty but simple in order to
move easily. So I made a tart with 3
cheeses. Cleo
had made it in France
and I really liked it plus it is really easy to make.
You will need
1 pastry for tarts
70 g goat cheese type chavroux
70 g Roquefort
70 g Emmental
100 g cream
3 eggs and 1 egg white
Bake the tart shell the usual way. In a small pan stir in blue cheese with emmental with a saucepan until they both melt well. Once it is melted remove from heat and set aside to cool. In a bowl whisk the cream with the eggs. Added to the mixture of cheeses and the feeling is ready. In the tart shell place sliced goat cheese and sprinkle with the filling. Bake it at 180 for about 20 minutes to half an hour or until the knife comes out clean.
recipe in english
You will need
1 pastry for tarts
70 g goat cheese type chavroux
70 g Roquefort
70 g Emmental
100 g cream
3 eggs and 1 egg white
Bake the tart shell the usual way. In a small pan stir in blue cheese with emmental with a saucepan until they both melt well. Once it is melted remove from heat and set aside to cool. In a bowl whisk the cream with the eggs. Added to the mixture of cheeses and the feeling is ready. In the tart shell place sliced goat cheese and sprinkle with the filling. Bake it at 180 for about 20 minutes to half an hour or until the knife comes out clean.
oh la la!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήEgo eimai pali!!!
ΔιαγραφήEftiaxa ti tarta!!!!!! Katapliktiki!!!!!!!! Bravo!!!!
An den exeis adirisi, tha ithela na ti valo sto blog mou!
Πολυ χαιρομαι που σου αρεσε.να την βαλεις!
Διαγραφήteleia einai!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη! Οι τάρτες σου η μια καλύτερα από την άλλη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχεις δίκιο γι΄ αυτήν !
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια! Την κρατώ και την βάζω σε άμεση προτεραιότητα!!
Φιλιά!
Καλημέρα!! Μεγάλη αδυναμία οι τάρτες! Μ' αρέσουν πολύ τα τυράκια που έχεις επιλέξει, πολύ ωραίο αποτέλεσμα σε πολύ λίγο χρόνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή συνέχεια!
αχ τι ωραια ταρτουλα, τωρα θυμηθηκα που την φτιαξαμε εδω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ συνδυασμός των τριών αυτών τυριών πιστεύω πως θα είναι ακαταμάχητος πάνω σε μια τυρένια τάρτα. Μετά την περίοδο αυτή που και πάλι θα καταναλώνουμε τυριά μετά μανίας, θα την βάλω στο πρόγραμμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα,την αγάπη μου για τις τάρτες στην έχω ξαναπεί, τη βάζω στα υπόψιν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα έφτιαξα κάτι δικό σου κι έχω βάλει σχετική ανάρτηση.
Καλό Μήνα
Καλημέρα,η τάρτα δείχνει υπέροχη!!!Επειδή έχω φοβερή αδυναμία σε πίτες και τάρτες την βάζω στ΄ αγαπημένα μου,για να τη φτιάξω τάχιστα!!!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήη πεντανόστιμη και εύκολη τάρτα σου είναι στο μπλόγκ μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό Πάσχα!