2 Μαΐ 2010

Almond tart (τάρτα με κρέμα αμυγδάλου)


Για την ζύμη

115 γρ βούτυρο ανάλατο
95 γρ ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
190 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ αμύγδαλο αλεσμένο σε ψίχα

Κρέμα

115 γρ βούτυρο ανάλατο
95 γρ ζάχαρη
2 αυγά
100γρ αμύγδαλο αλεσμένο σε ψίχα
60γρ κρέμα γάλακτος

Για την τάρτα

Σε μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει απαλό μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αυγό και μετά το αλεύρι την αμυγδαλοσκονη και μια μικρή μυτίτσα αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενης μπάλα την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά. Αργότερα την απλώνουμε σε ατομικές ταρτουλες που έχουμε βουτυρώσει πριν και την ψήνουμε αφού την γεμίσουμε με «βαρίδια» για 10 λεπτά.

Για την κρέμα

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, αμυγδαλοσκονη και αυγά μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και την κρέμα αλλά την ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ώστε να μην φουσκώσει πολύ κατά το ψήσιμο. Μόλις βγάλουμε τις ταρτουλες από το φούρνο και τις αφήσουμε να κρυώσουν λιγα λεπτα τις γεμίζουμε λίγο με την γέμιση και τις ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου